گزارش نشان می دهد که اتباع کشورهای ثالث بیش از ۱۰ درصد از نیروی کار ایتالیا را تشکیل می دهند.

تا ژانویه ۲۰۲۳، ایتالیا ۳.۲ میلیون شهروند کشورهای ثالث داشت که بزرگترین گروه ها از مراکش، آلبانی و اوکراین بودند.
از ۳.۲ میلیون شهروند کشورهای ثالث، ۲.۴ میلیون نفر شاغل هستند که بیش از ده درصد از نیروی کار ایتالیا را تشکیل می دهد.
تعداد مجوزهای اقامت برای TCN ها از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ ۸۵.۹ درصد افزایش یافته است.
تا ژانویه ۲۰۲۳ تقریباً ۳.۲ میلیون شهروند کشورهای ثالث (TCN) ساکن ایتالیا بودند.
گزارش جدید اداره مهاجرت و ادغام وزارت کار و سیاست های اجتماعی نشان می دهد که بیشترین گروه از این اتباع از کشورهایی به شرح زیر هستند:
مراکش (۳۹۹۰۰۰؛ ۱۰.۷ درصد)
آلبانی (۳۹۰۰۰۰؛ ۱۰.۵ درصد)
اوکراین (۳۸۴۰۰۰؛ ۱۰.۳ درصد)
طبق همین منبع، از ۳.۲ میلیون شهروند کشورهای ثالث، ۲.۴ میلیون نفر در حال حاضر شاغل هستند که بیش از ده درصد از کل نیروی کار کشور را تشکیل می دهد.
این گزارش همچنین کاهش جمعیت کلی ساکن ایتالیا را نشان می دهد. در نتیجه، از اول ژانویه ۲۰۲۳، جمعیت به ۵۸،۸۵۱،۰۰۰ رسید – ۱۷۹،۰۰۰ کمتر از سال ۲۰۲۲، که نشان دهنده کاهش ۰.۳ درصدی است.
چنین روندی در مقایسه با کاهش های مشاهده شده در سال های ۲۰۲۱ (-۰.۳۵ درصد) و ۲۰۲۰ (-۰.۶۷ درصد) که تحت تأثیر همه گیری بود، کمتر مشهود است.
در سطح منطقه ای، جنوب ایتالیا با ۰.۶۳ درصد بیشترین کاهش جمعیت را تجربه کرد، در حالی که مرکز و شمال به ترتیب شاهد کاهش ۰.۲۶ درصدی و ۰.۰۹ درصدی بودند.
ایتالیا ۸۵.۹ درصد افزایش در مجوزهای TCN ثبت کرد
تعداد مجوزهای اقامت صادر شده برای TCN ها از ۲۴۲۰۰۰ در سال ۲۰۲۱ به ۴۴۹۰۰۰ در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است که نشان دهنده افزایش ۸۵.۹ درصدی است. در سال ۲۰۲۳، نرخ اشتغال برای TCN ها به ۶۰.۷ درصد افزایش یافت که کمی کمتر از نرخ ۶۱.۵ درصد برای ایتالیایی ها بود. نرخ بیکاری در میان TCN ها از ۱۴.۴ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۱۱.۴ درصد کاهش یافت، در حالی که نرخ عدم فعالیت آنها از ۳۳.۶ درصد به ۳۱.۵ درصد کاهش یافت.
اتباع کشورهای ثالث در ایتالیا بیشتر در خدمات شخصی و جمعی (۳۰.۴ درصد)، کشاورزی (۱۸ درصد)، پذیرایی و گردشگری (۱۷.۴ درصد) و ساخت و ساز (۱۶.۴ درصد) مشغول به کار هستند.
از سوی دیگر، در میان کارمندان TCN، زنان با نرخ بیکاری بالاتر (۱۳.۸ درصد) و نرخ اشتغال پایین تر (۴۵.۶ درصد) در مقایسه با همتایان مرد خود، با نرخ بیکاری بالاتر ۴۶.۹ درصد مواجه هستند.
کارگران TCN عموماً سطح مهارت کمتری دارند و درآمد کمتری نسبت به کارگران محلی دارند. نرخ NEET (نه در آموزش، استخدام یا آموزش) برای جوانان TCN 26.5 درصد و نرخ ترک تحصیل ۲۹.۵ درصد است. علاوه بر این، ۳۳.۲ درصد از خانوارهای متشکل از TCN ها در فقر مطلق زندگی می کنند، در حالی که نرخ فقر برای خانوارهای ایتالیایی ۶.۳ درصد است.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید